Ізраїль пригрозив Росії через можливу поставку C-300 Сирії

24 Квітня 2018, 15:37

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що Ізраїль може вдарити по російським системам C-300, якщо вони будуть направлені проти Ізраїлю. Про це повідомляє видання Haaretz.

 

"Ви маєте чітко зрозуміти одну річ – якщо, хтось вистрілить по наших літаках, ми його знищимо" – зауважив він.

 

"Для нас важливо, щоб збройні системи, які росіяни поставлять Сирії, не використовувалися проти нас. Якщо вони використовуються проти нас, ми діємо проти них" – відзначив він.

 

Зокрема, заява Лібермана прозвучала на наступний день після того, як російські чиновники повідомили про можливі поставки C-300 режиму Асада.

 

"Якщо хтось у нас вистрілить, ми відповімо. Тут немає сумнівів, і не важливо, чи це система С-300, С-700 чи щось інше" – підкреслив Ліберман.

 

Нагадаємо, 18 квітня Ізраїль завдав удару по іранській системі протиповітряної оборони на сирійській авіабазі у Тіасі за підтримки Сполучених Штатів Америки.  Зазначається, що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху узгожував дії з президентом США Дональдом Трампом. Так, Нетаньяху віддав наказ про удар після прибутої на сирійську базу іранської батареї ППО.

 

Додамо, представник Пентагону Ерік Пахон заявив, що Сполучені Штати Америки не причетні до ракетної атаки на авіабазу урядових сил у Сирії Шайрат. За його словами, наразі жодної американської військової активності у даному районі немає.

 

Як повідомлялося, 17 квітня у Сирії завдали ракетний удар по урядовій військовій базі Шайрат, яка знаходиться поблизу міста Хомс.  За інформацією сирійських ЗМІ, удар завдали ВПС Ізраїлю. За інформацією Reuters, сирійська протиповітряна оборона відреагувала на ракетний обстріл авіабази Шайрат в провінції Хомс, а також на ще одну атаку в Дамаску. Згідно з повідомленням, державне телебачення показало знімки ракети, проте не повідомило про три ракетні атаки на військовий аеропорт Дамайер, який розташований в північному-сході від Дамаска.