У Солсбері почали очищення місць, які пов’язані з отруєнням Скріпаля

24 Квітня 2018, 09:23

У британському місті Солсбері, де раніше нервово-паралітичною речовиною отруїли екс-розвідника Сєргєя Скріпаля та його доньку Юлію, почалась операція з очищення місць, пов'язаних з отруєнням. Про це повідомляє Sky News.

 

Зазначається, що зранку у вівторок, 24 квітня, у місто прибули три військові вантажівки. Солдати розвантажили два великих металевих контейнера і невеликий трактор біля торгового центру The Maltings, на лавці біля якого Скрипалів знайшли без свідомості сім тижнів тому.

 

 

Майданчик навколо лавки є одним з дев'яти об'єктів, які потрібно буде очистити. Операція із знезараження території може зайняти кілька місяців.

 

Експерти збиратимуть зразки ґрунту, дерну і бруківки, які потім будуть досліджені, згодом буде проведена очистка та повторне тестування, щоб знищити всі сліди нервово-паралітичного речовини.

 

Контролювати хід операції буде британське Міністерство охорони навколишнього середовища.

 

Нагадаємо, контртерористична поліція ідентифікувала ймовірного російського вбивцю, який причетний до отруєння Скріпалєй в Солсбері. 

 

Раніше стало відомо, що у британському місті Солсбері, де отруїли колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його дочку, можуть знаходитися залишки нервово-паралітичного отруйної речовини "Новичок".