У Москві знищили бібліотеку української літератури

21 Квітня 2018, 15:32

З будівлі, де раніше була розташована бібліотека української літератури, зникла вивіска. Про це повідомляє УНІАН.

 

Як зазначають колишні співробітники, ще тиждень тому на будинку за адресою Трифонівська, 61 був напис: "Бібліотека української літератури". Саму будівлю бібліотеки вже передано Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщений Центр розвитку туризму Москви.

 

Фактично бібліотека зачинила свої двері для відвідувачів ще рік тому і залишалася тільки вивіска. Частину фондів установи було відправлено до Бібліотеки іноземної літератури, частину викинули.

 

Окрім цього, при спробі зайти на сайт за адресою mosbul.ru з'являється напис: "Вибачте, але в даний момент сайт закритий на реконструкцію".

 

За словами адвоката Івана Павлова, який представляє інтереси колишнього директора бібліотеки Наталії Шаріної, 24 квітня Мосміськсуд о 15.00 продовжить розглядати апеляцію захисту на вирок Шаріній, обвинуваченій у розтраті грошей і розповсюдженні екстремістської літератури.

 

Варто зазначити, що на наступному засіданні очікується виступ державного обвинувача і самої Шаріної. 

 

Нагадаємо, у жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві і в квартирі її директорки Наталії Шаріної пройшли обшуки, під час яких слідчі виявили книгу Дмитра Корчинського «Війна в натовпі», що визнана в Росії екстремістською. Всього в обвинуваченні, висунутому проти Наталії Шаріної, фігурують близько 25 книг, в яких експерти знайшли ознаки екстремізму. Однак, за словами адвоката, на багатьох з них навіть немає бібліотечного штампу. Шаріну відправили під домашній арешт.

 

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Наталю Шаріну політв'язнем. У листопаді 2016 року розпочався розгляд кримінальної справи по суті.