Новий радник Трампа назвав умови поліпшення відносин між США та Росією

20 Квітня 2018, 09:08

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон повідомив послу РФ Анатолію Антонову, що поліпшення відносин між Вашингтоном та Москвою залежить від вирішення створених Росією проблем. Про це повідомляє Reuters.

 

За словами Болтона, в інтересах обох країн мати кращі відносини, але РФ має "вирішити проблеми з твердженнями про втручання у вибори в 2016 році в США й отруєнням колишнього російського розвідника Сєргєя Скріпаля в Британії".

 

Крім того, радник з нацбезпеки наголосив, що США стурбовані ситуацією в Україні, де Росія підтримує сепаратистів, і в Сирії, де вже протягом семи років громадянської війни Москва надає військову підтримку уряду Дамаска.

 

Зазначимо, це була перша зустріч посла Росії в США Антонова та Болтона з моменту його вступу на посаду радника президента з нацбезпеки.

 

Нагадаємо, 23 березня президент США Дональд Трамп повідомив про призначення Джона Болтона на посаду радника з національної безпеки.

 

7 квітня міністр закордонних справ України Павло Клімкін охарактеризував головні риси нового радника президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона. Зокрема, за словами глава МЗС, Болтон розуміє, що з Росією можна говорити тільки з позиції скоординованої сили.