СБУ оприлюднила імена найманців “Вагнера”, яких РФ таємно перекинула в Сирію

19 Квітня 2018, 08:28

Служба безпеки України оприлюднила перелік найманців нелегальної приватної військової компанії "Вагнер", яких Росія таємно переправляла з Владивостока до Сирії на ракетному крейсері "Варяг" ВМФ Росії. Про це 18 квітня повідомив голова СБУ Василь Грицак. 

 

"Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера "Варяг" для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців "ПВК "Вагнер", які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)", – заявив він.

 

За словами Грицака, принаймні двоє найманців з відповідного списку (О. Крохун та П. Соломонов) загинули в Сирії.

 

"У разі виникнення у МО РФ "труднощів" у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа "ихтамнетов" Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію для донесення правди до громадян Росії та ліквідації "необізнаності" вищих офіцерів МО РФ", – додав глава СБУ.

 

 

Нагадаємо, 18 квітня Служба безпеки України повідомила, що допитала колишнього військового Росії, який повідомив, що Військово-морські сили РФ переправляли найманців нелегальної приватної військової компанії "Вагнера" до Сирії.