Путін досі прагне укласти угоду з Трампом, незважаючи на санкції і удари в Сирії – Bloomberg

18 Квітня 2018, 14:09

Кремль наказав російським чиновникам приборкати свої антиамериканську риторику для майбутньої угоди з президентом Сполучених Штаів Америки  Дональдом Трампом. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

 

"Після того, як нові санкції США зачепили всю російську промисловість, а авіаудари в Сирії поставили під загрозу перший прямий конфлікт між ядерними супердержавами з часів "холодної війни", Владімір Путін намагається зменшити напругу", – йдеться у публікації.

 

За словами двох джерел, саме тому парламентарі РФ несподівано відклали рішення щодо запровадження контрсанкцій.

 

"Путін готовий зробити численні, глибокі поступки, але він повинен вдавати, що не програє. Він розуміє, що Росія не може економічно конкурувати із Заходом, і він не планує йти на війну із Заходом", – сказав працівник Центру політичних технологій Ігорь Бунін.

 

Нагадаємо, 18 квітня речниця Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Хезер Нуаерт під час брифінгу заявила, що введення нових санкції проти Росії наразі перебувають на розгляді у Білому домі. 

 

Як повідомлялося, 16 квітня адміністрація Дональда Трампа у "найближчому майбутньому" ухвалить рішення щодо нового пакету санкцій проти Російської Федерації.  Зокрема, раніше стало відомо, що постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі повідомила, що Сполучені Штати Америки оголосять про нові санкції у зв'язку з ситуацією в Сирії.

 

Раніше Управління з контролю за іноземними активами Держказначейства США (OFAC, Office of Foreign Assets Control) оприлюднили санкційний список проти 24 російських бізнесменів і чиновників зі "кремлівського списку", фінансових установ, державних і приватних компаній, яких пов'язують з Кремлем.  Зокрема, у список увійшли мільярдер Олєг Дерипаска, глава ради директорів ВАТ "Ен Пі Ві Інжиніринг" Ігорь Ротенбєрг, колишній зять Путіна Кіріл Шамалов, керівник ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вєксельбєрг, член Федеральних зборів РФ від Дагестану Сулєйман Керімов,  глава наглядової ради консорціуму "Альфа-Груп" Міхаїл Фрідман, голова правління "Газпромбанку" Андрєй Акімов та інші.