Меркель та Путін обговорили ситуацію в Сирії

17 Квітня 2018, 15:34

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Російської Федерації Владімір Путін у вівторок, 17 квітня, провели телефонну розмову, у ході якої обговорили ситуацію в Сирії. Про це повідомила прес-служба уряду Німеччини.

 

"Розмова була присвячена ситуації в Сирії. Канцлер і президент погодилися з тим, що важливо зосередитися на політичному процесі врегулювання кривавого конфлікту", – йдеться в повідомленні.

 

Водночас на сайті Кремля зазначили, що під час розмови Меркель та Путін також обговорили питання, пов’язані з реалізацією проекту «Північний потік – 2».

 

Як повідомлялося, лідери країн "Великої сімки" засудили застосування хімічної зброї в сирійському місті Дума, а також підтримали військові заходи задля зменшення можливостей режиму президента Сирії Башара Асада у використанні хімічної зброї.

 

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали трьох ударів по Сирії у відповідь на застосування президентом Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб. 

 

Пізніше глава Міноборони Франції Флоранс Парлі опублікувала відео удару США, Британії та Франції, по сирійському передмістю Хомса в ніч на 14 квітня.

 

МЗС Росії одним з першим відреагував на удар коаліції по Сирії.  Зокрема, посол Росії в США Анатолій Антонов назвав такі дії США реалізацією заздалегідь розробленого сценарію, а образа президента Росії – неприйнятна і неприпустима.

 

В свою чергу президент Росії, Владімір Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН "для обговорення агресивних дій США та їх союзників".

 

Згодом низка країн відреагували на дії США, Франції та Великобританії. Країни західної Європи та Ізраїль висловили свою підтримку, а Росія, Іран, Китай та Білорусь – засудили.