Хіматака на Скріпаля. У Британії можуть знести будинок екс-шпигуна – ЗМІ

9 Квітня 2018, 13:30

У Великій Британії, ймовірно, знесуть будинок колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля, а також заклади, які він разом з донькою відвідали в день отруєння. Про це пише британське видання Mail on Sunday.

 

За даними ЗМІ, будинок Скріпаля можуть знести, оскільки це економічно вигідніше, ніж перевіряти весь дім на присутність "Новичка". Крім того, зазначається, що італійський ресторан Zizzi та паб The Mill, які відвідували Скріпалі, імовірно, також будуть знесені.

 

"Цього тижня уряд планує звести триметрові паркани навколо місць, де Скріпалі побували в день отруєння, і де триває розслідування. У цих місцях продовжують працювати слідчі. Паркани простоять там щонайменше до осені", – йдеться в повідомленні.

 

Крім того, Mail on Sunday з посиланням на джерела у службі безпеки повідомило, що нервово-паралітична речовина "Новичок" була спеціально розроблена, щоб час її дії зайняв близько чотирьох годин, а їхні убивці отримали змогу втекти з Британії.

 

Видання також повідомляє, що Скріпалі, очевидно, співпрацюють зі слідством та надають поліції і службам безпеки надзвичайно важливу інформацію.

 

Як повідомлялося, 7 березня в Британії колишній полковник російської розвідки Сєргєй Скріпаль, який напередодні прийшов до тями, може розмовляти

 

30 березня Юлія Скріпаль, дочка колишнього російського розвідника Сєргєя Скріпаля, яка прийшла до тями після отруєння, почала їсти та пити. У лікарні Salisbury NHS Foundation Trust розповіли, що стан дівчини швидко покращується і більше не оцінюється як критичний. 5 квітня Юлія Скріпаль зробила першу офіційну заяву від того часу, як вийшла з коми після отруєння у британському місті Солсбері. 

 

Нагадаємо, 5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сєргєй Скріпаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що Скріпаль є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.