Отруєння Скріпаля. Екс-розвідник прийшов до тями і заговорив

7 Квітня 2018, 16:59

В суботу, 7 березня, в Британії в місті Солсбері колишній полковник російської розвідки Сєргєй Скріпаль, який напередодні прийшов до тями, може розмовляти. Про це повідомляє Sky News.

 

Як повідомляють місцеві ЗМІ , його вже готують до розмови з британськими правоохоронцями. 

 

"Поліція незабаром зможе поговорити з людиною у центрі історії з отруєнням в Солсбері. Колишній російський шпигун Сєргєй Скріпаль більше не перебуває в критичному стані, добре реагує на лікування, він при тямі і розмовляє", – наголосив британський журналіст.

 

Окрім цього, посольство РФ у Лондоні вимагає зустрічі з главою МЗС Британії Борісом Джонсоном для обговорення ситуації навколо отруєння екс-шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки.

 

У диппредставництві наголосили, що поточний рівень співпраці посольства з МЗС Британії незадовільний і давно назріла потреба у зустрічі посла Олександра Яковенка з міністром закордонних справ Британії Борісом Джонсоном.

 

"В зв’язку з цим Олександр Яковенко направив Борісу Джонсону особисту ноту. Сподіваємося на конструктивну відповідь британської сторони і розраховуємо на організацію такої зустрічі найближчим часом" – йдеться у повідомленні.

 

За даними Sky News, в МЗС Британії отримали запит і згодом нададуть відповідь.

 

Нагадаємо, напередодні медичний директор окружного госпіталю Солсбері Крістін Бланшард повідомила, що стан здоров'я дочки колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля Юлії покращується, однак говорити про дату виписки ще рано. 

 

Раніше, 30 березня, Юлія Скріпаль, дочка колишнього російського розвідника Сєргєя Скріпаля, яка прийшла до тями після отруєння, почала їсти та пити. У лікарні Salisbury NHS Foundation Trust розповіли, що стан дівчини швидко покращується і більше не оцінюється як критичний. 5 квітня Юлія Скріпаль зробила першу офіційну заяву від того часу, як вийшла з коми після отруєння у британському місті Солсбері. 

 

5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сєргєй Скріпаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що Скріпаль є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.