Капітана кримського корабля “Норд” заарештували та везуть у Херсон

4 Квітня 2018, 15:38

Капітана затриманого раніше українськими прикордонниками в Азовському морі кримського судна «НОРД» Володимира Горбенка затримали і везуть в Херсон з метою обрання запобіжного заходу в суді. Про це в ефірі Крым.Реалии повідомив  начальник управління нагляду за кримінальним провадженням Прокуратури Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

 

Він повідомляє, що Горбенка затримали на підставі ухвали слідчого судді. Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що це "логічні процесуальні дії".

 

"В рамках компетенції ми доставили капітана судна в обласне управління СБУ, в подальшому під їх наглядом він буде направлений до суду. Жодного викрадення не було, відбуваються логічні процесуальні дії, про які в курсі адвокати", – зазначив він.

 

Капітанові судна, який є громадянином України, інкримінують ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

 

Як повідомлялося, що Суд наклав арешт на кримське судно "НОРД", яке прикордонники затримали в Азовському морі. 

 

Нагадаємо, 25 березня в Азовському морі Державна прикордонна служба України затримала судно під прапором Росії.