Луценко передав справу Холодницького генінспекції ГПУ

3 Квітня 2018, 15:46

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вирішив забрати розслідування кримінального провадження проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького у Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та доручити справу генеральній інспекції Генпрокуратури. Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

 

"Рішенням генерального прокурора Юрія Луценка для дотримання об'єктивності і неупередженості у розслідуванні стосовно Назара Холодницького прийнято рішення про перекладення процесуального керівництва у цій справі на генеральну інспекцію Генеральної прокуратури України", – заявив Лисенко.

 

Повідомляється, що таке рішення Луценко прийняв сьогодні.

 

Речник також зауважив, що наразі невідомо, коли співробітники генеральної інспекції викличуть Холодницького для проведення слідчих дій.

 

«Поки передана підслідність. Зараз будуть розбиратися зі справами, і слідчі поки не надають інформацію», – розповів Лисенко.

 

Як повідомлялось, Верховна Рада вирішила заслухати 4 квітня директора Національного антикорупційного бюро України, генерального прокурора Юрія Луценка та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Відповідне рішення  підтримали 247 народних депутатів.

 

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що працівники Національного антикорупційного бюро України декілька тижнів прослуховували кабінет глави Спеціалізованої антикорупційною прокуратури Назара Холодницького. Глава НАБУ Артем Ситник підтвердив, що Бюро співпрацює з Генпрокуратурою у справі проти Холодницького.

 

 30 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.2 квітня Контрольно-дисциплінарна комісія прокурорів порушилапровадження щодо глави Спеціалізованої антикорупційної прокурори Назара Холодницького.