МЗС підтримало пропозицію щодо присвоєння імені Сліпака центру при посольстві в Парижі

2 Квітня 2018, 14:55

Міністерство закордонних справ України повідомило, що вирішило доручити українському посольству в Франції опрацювати питання щодо присвоєння Культурно-інформаційному центру при диппредставництві України в Парижі ім'я соліста паризької опери Василя Сліпака. Про це в зовнішньополітичному відомстві повідомили у відповідь на запит Тиждень.ua.

 

"Без сумніву, ім'я видатного українського оперного співака, який, у складний для нашої держави час, не вагаючись, добровільно приєднався до лав Збройних сил України та віддав своє життя у боротьбі за мир та спокій, заслуговує бути незабутим", – зазначили в МЗС.

 

Водночас у відомстві зазначили, що вважають відповідну ідею "слушною".

 

"Ідея української громади Франції стосовно вшанування пам'яті Героя України Василя Сліпака та присвоєння його імені Культурно-інформаційному центру Посольства безперечно є слушною. У цьому зв'язку, хотіли б зазначити, що, Міністерством будуть надані відповідні доручення Посольству України у Французькій Республіці оперативно опрацювати це питання в державі перебування", – йдеться в повідомленні.

 

Василь Сліпак був солістом в Паризькій національній опері. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. Із 2015 року воював на Донбасі. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу селища  Луганське Бахмутського району Донецької області. 20 лютого 2017 року президент Петро Порошенко посмертно присвоїв Василю Сліпаку звання героя України. 10 квітня 2017 Порошенко вручив Зірку Героя України батькам загиблого добровольця.

Автор:
Тиждень