Холодницький відреагував на звинувачення Луценка

30 Березня 2018, 16:44

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що написав заяву про звільнення ще в 2015 році . Про це він у п'ятницю, 30 березня, повідомив у ході брифінгу.

 

Водночас він наголосив, що "не тримається за крісло" і не збирається тікати.

 

"Я цієї скарги ще не бачив, зміст її коментувати не можу. Як тільки я з нею ознайомлюсь, я зможу сказати більше", – сказав Холодницький, коментуючи скаргу генпрокурурора Луценка.

 

Крім того, Холодницький наполягає на публічному розгляді скарги проти нього. Він також повідомив, що його викликали на допит до ГПУ 3 квітня. Він додав, що планує піти на допит.

 

"Один з найодіозніших департаментів ГПУ… проти керівника якого в нас є кримінальне провадження за незаконне збагачення та інші 2 статті. Яке дивним чином останні 4 місяці не розслідувалось детективами НАБУ. Цим департаментом здійснюється розслідування, мене 3 квітня викликають на допит в цей департамент, я піду на нього і дам всі покази", – зазначив Холодницький.

 

Як повідомлялося, 30 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко попросивКвалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що працівники Національного антикорупційного бюро України декілька тижнів прослуховували кабінет глави Спеціалізованої антикорупційною прокуратури Назара Холодницького. Глава НАБУ Артем Ситник підтвердив, що Бюро співпрацює з Генпрокуратурою у справі проти Холодницького.

 

Згодом Холодницький підтвердив, що знайшов "жучок" у своєму кабінеті. Крім того, факт прослуховування кабінету керівника САП підтвердив генеральний прокурор України Юрій Луценко.