У Черкасах суд оголосив вирок бойовику “ДНР”

27 Березня 2018, 13:55

У Черкасах суд за матеріалами Служби безпеки України (СБУ) заочно позбавив волі бойовика так званої "ДНР" строком на 12 років.  Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

"Оперативники спецслужби встановили, що раніше судимий мешканець Маньківського району Черкащини, який провів за ґратами близько 20 років за особливо тяжкі злочини, у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань ОРДО. Перебуваючи у лавах терористів на посаді "командиром взводу", злочинець брав активну участь у бойових діях на території Слов’янська, в районі Шахтарська та населеного пункту Нікішене на Донеччині", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що суд визнав терориста винним винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 ККУ ("Створення терористичної групи чи терористичної організації") та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

"У зв’язку з тим, що злочинець перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території та продовжує брати участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, його засуджено заочно. Вирок суду набув законної сили", – додали у повідомленні.

 

Нагадаємо, 27 березня Біловодський районний суд Луганської області за матеріалами Служби безпеки України позбавив волі одного із ватажків терористичного угруповання "Рим" так званої "ЛНР" строком на три роки.