Суд оголосив вирок бойовику з банди “Рим”

27 Березня 2018, 13:19

Біловодський районний суд Луганської області за матеріалами Служби безпеки України позбавив волі одного із ватажків терористичного угруповання "Рим" так званої "ЛНР" строком на три роки. Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

 

"Правоохоронці встановили, що це російсько-сепаратистське бандформування діяло у тимчасово окупованому Довжанську (колишній Свердловськ) Луганської області у 2014-2015 роках. Його учасники тероризували місцеве населення, займалися контрабандою та пограбуваннями", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що спецслужба задокументувала, що один із ватажків угруповання оголосив себе "заступником військового коменданта Свердловська".

 

За даними СБУ, терорист контролював так звану "Свердловську митницю" та координував діяльність угруповань, які переміщували контрабандні вантажі через захоплений бойовиками пункт пропуску "Червонопартизанськ" на українсько-російському кордоні.

 

"Він відповідав у бандформуванні за фінанси, а також займався переправленням на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених у ОРЛО. Гроші отримані від незаконного бізнесу спрямовувались на фінансування діяльності бандформування "Рим", – підкреслили у повідомленні.

 

Крім того, після конфлікту з іншими терористичними угрупованнями бойовик утік з тимчасово окупованих територій.

 

Наголошується, що працівники СБУ затримали бойовика у Києві, де той переховувався.

 

Так, суд визнав терориста винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 ККУ ("створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності ") та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, 5 березня у зоні АТО військові Збройних сил України затримали бойовика з паспортом Росії та "тимчасовим посвідченням" так званої "ДНР". Згідно з оприлюдненими документами, затриманим виявися 47-річний Ніколай, який служив водієм-механіком.