У Латвії підтвердили намір вислати дипломатів РФ

23 Березня 2018, 16:27

Латвія у солідарності з іншими країнами Європейського Союзу планує видворити одного або декількох співробітників посольства Росії, які у Латвії займаються розвідкою. Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Латвії.

 

Латвія разом з Великою Британією та іншими країнами ЄС зараз обговорює, якими можуть бути дії у відповідь на отруєння у Британії подвійного агента Сєргєя Скріпаля.

 

Прес-секретар не вказав точну кількість країн, що візьмуть участь у акції солідарності та скільки сам дипломатів планують вислати. Відомо, що таку інформацію нададуть у понеділок, 26 березня.

 

Напередодні Франція, Польща, Естонія, Латвія та Литва заявили про можливість видворення  російських дипломатів через хімічну атаку  колишнього шпигуна Росії Сєргєя Скріпаля та його доньки у Солсбері. 

 

Президент Литви Даля Грібаускайте відзначила, що "всі країни розглядають такі заходи".

 

Нагадаємо, 23 березня лідери Європейського союзу повідомили, що відкликають для консультацій посла ЄС в Росії Маркуса Едерер через отруєння екс-шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки на території Великої Британії. 

 

Раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг запропонував Великій Британії допомогу в розслідуванні щодо отруєння колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки. Про це він сказав у четвер, 22 березня, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем.