Розвідка повідомила, що на Донбасі в бойовиків масово вилучають паспорти

23 Березня 2018, 09:19

На окупованих територіях Донбасу російсько-окупаційне командування вилучає паспорти в громадян Росії та громадян інших країн СНД. Про це повідомила українська розвідка, передає штаб АТО.

 

"На територіях терористичних псевдореспублік завершився черговий етап безпрецедентної акції "Здай документи командиру". До участі, в обов’язковому порядку, залучалися "іхтамнєти", які мають громадянство Росії, а також громадянство інших країн співдружності", – йдеться в повідомлення.

 

За даними розвідки, умови акції: "до ранку 22 березня такі бойовики були зобов’язані здати усі документи, що можуть прямо або неопосередковано підтверджувати участь "громадян співдружності" у воєнному конфлікті на Донбасі".

 

Зазначається, відповідно до рішення "командирів" так званих "армійських корпусів", бойовики повинні здати паспорти, договори, водійські посвідчення й банківські картки.

 

У розвідці додали, що у разі відмови від добровільної участі в акції на бойовиків "чекає ганебне звільнення й депортація на батьківщину".

 

"Розвідники достеменно не володіють інформацією щодо повного переліку акційних подарунків для переможців, втім запевняють, що у якості гарантованої заохочувальної відзнаки кожен бойовик отримує квиток на безкоштовну кремацію, або ж два квадратних метри землі з номерною табличкою на просторах Ростовської області", – зазначається в повідомленні.

 

Наголошується, що акція проведена відповідно до вказівки Генерального штабу Збройних сил РФ.

 

"За її перебігом та дотриманням правил усіма учасниками наглядали арбітри з ФСБ. Такий суворий контроль не випадковий, адже бойовики не надто воліють прощатися із документами. Усі вони свідомі того, що їхні справжні посвідки є єдиною можливістю дістати квиток на потяг у зворотній бік",  – йдеться в повідомлення.

 

Як повідомлялося 7 березня, на окупованих територіях Донбасу російське окупаційне командування вилучає в найманців так званих "армійських корпусів" документи, які можуть вказувати на їхнє російське громадянство або належність до Збройних сил РФ.