Стали відомі подробиці справи про хабар для Супрун

22 Березня 2018, 11:31

Помічник депутата Олега Ляшка Олег Богачов та мер Вишневого Ілля Діков пропонували виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун хабар у вигляді квартири в житловому комплексі "Акварелі 2" у Вишневому. Про це в четвер, 22 березня, повідомляє Судовий репортер з посиланням на ухвалу суду.

 

Згідно із заявою Супрун, Богачов та Діков за попередньою змовою запропонували їй неправомірну вигоду у вигляді однокімнатної квартири, вартістю – близько 490 тис грн.  Згідно з повідомленням, за це Супрун мала посприяти в отриманні коштів міжнародних організацій для закупівлі магнітно-резонансного томографа та цифрового мамографа до комунального закладу "Вишнівська міська лікарня".

 

Зазначається, що вперше така пропозиція була висловлена 24 січня 2017 в кабінеті першого заступника міністра, а потім ще в лютому, а також у червні в присутності Супрун, помічника нардепа та мера.

 

"Після останньої зустрічі, у червні 2017-го, позаштатний радник міністра Станіслав Грещишин приїздив у ЖК "Акварелі 2", очевидно, подивитись на квартиру і передав копію свого паспорту та ідентифікаційного коду для оформлення квартири. Планувалося, що об'єкт запишуть саме на цього радника Уляни Супрун", – йдеться в повідомленні.

 

Крім того, у липні Грещишин зустрічався із мером Вишневого в його кабінеті.

 

"У листопаді мер передав йому підписані екземпляри документів по квартирі: договір купівлі-продажу майнових прав на квартиру, попередній договір про надання житлово-комунальних послуг та ін.", – зазначається в повідомленні.

 

Наголошується, що вже з лютого 2017 у справі велися негласні розшукові слідчі дії і зустрічі радника Супрун фіксувалися.

 

Так, суд надав детективам НАБУ доступ до банківських документів інвестфонду "Мігліор" і ТОВ "Акварелі Девелопмент Холдінг".

 

Нагадаємо, 7 березня детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали слідчі дії у кримінальній справі за заявою Уляни Супрун. За даними ЗМІ, НАБУ проводили обшуки у помічника депутата Олега Ляшка Олега Богачова.