Трамп і Макрон виступили за притягнення Росії до відповідальності за хіматаку на Скріпаля

22 Березня 2018, 10:59

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп та президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови заявили, що виступають за притягнення Росії до відповідальності за отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новичок" колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки Юлії у Солсбері. Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому.

 

"Президенти знову підтримали свою солідарність зі Сполученим Королівством після того, як Росія застосувала хімічну зброю проти приватних громадян на британській території та погодилися щодо необхідності вжити заходів з метою притягнення Росії до відповідальності", – йдеться у повідомленні.

 

Читайте також: "Це загрожує всій нашій безпеці". Останні заяви світових лідерів щодо використання РФ "Новичка"

 

Крім того, обидва лідери обговорили, як США та Європа можуть дійти згоди щодо тарифів.

 

Нагадаємо, 21 березня глава Міністерства закордонних справ Британії Борис Джонсон передбачив, що президент Росії Володимир Путін буде прославляти себе на Чемпіонаті Світу з футболу цього літа таким же чином, як і Адольф Гітлер на Олімпійських Іграх у Берліні в 1936 році.

 

Нещодавно повідомлялося, що Джонсон пов’язав отруєння екс-шпигуна Скріпаля у англійському місті Солсбері з президентськими виборами у Росії.

 

16 березня  Джонсон заявив, що, ймовірно, президент Росії Владімір Путін особисто віддав наказ застосувати нервово-паралітичну речовину "Новачок" для отруєння колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки.

 

Нагадаємо, 5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сєргєй Скріпаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що Скріпаль є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.