Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою у 1936 році. У МЗС РФ відреагували

21 Березня 2018, 21:25

Глава Міністерства закордонних справ Британії Борис Джонсон передбачив, що президент Росії Володимир Путін буде прославляти себе на Чемпіонаті Світу з футболу цього літа таким же чином, як і Адольф Гітлер на Олімпійських Іграх у Берліні в 1936 році.

 

Про це повідомляє The Guardian.

 

Джонсон, виступаючи на засіданні спеціального комітету у закордонних справах, відреагував на зауваження депутата-лейбориста Єна Остіна, який закликав до того, щоб Британія взагалі вийшла з ЧС-2018.

 

«Путін збирається використати його так само, як Гітлер використав Олімпіаду 1936 року», – сказав Остін.

 

«Я думаю, що ваша характеристика того, що відбудеться в Москві, Чемпіонат світу…. так, я думаю, що порівняння з 1936 роком безумовно правильне», – сказав Джонсон.

 

"Те, що Путін збирається прославити себе таким чином – це огидна перспектива", – додав очільник МЗС..

 

Проте міністр не вважає справедливим забороняти англійській команді брати участь у Чемпіонаті.

 

У той же час він зазначив, що Британія буде радити футбольним фанатам не подорожувати до Росії заради їхньої ж безпеки.

 

Невдовзі після заяв Джонсона відреагувала російська сторона.

 

Зокрема В МЗС РФ заявили, що глава британського Міністерства закордонних справ, який порівняв ЧС-2018 в Росії з Олімпіадою у нацистській Німеччині, «отруєний отрутою ненависті і злоби, непрофесіоналізму і тому хамства».

 

«Тепер немає ні найменших сумнівів, що всі дії Лондона в російському напрямку пов'язані з одним – створити образ ворога, вигадавши для цього будь-які, навіть найабсурдніші підстави. Очевидний курс британських політиків на повноформатний бойкот ЧС з футболу в Росії. Але якою ціною? Ціною провокацій і образ, зіштовхування країн і народів, підриву міжнародного миру і стабільності?"», – написала речниця МЗС Росії Марія Захарова у Facebook.

 

Нещодавно повідомлялося, що Джонсон пов’язав отруєння екс-шпигуна Скріпаля у англійському місті Солсбері з президентськими виборами у Росії.

 

16 березня  Джонсон заявив, що, ймовірно, президент Росії Владімір Путін особисто віддав наказ застосувати нервово-паралітичну речовину "Новачок" для отруєння колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки.

 

Нагадаємо, 5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сєргєй Скріпаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що Скріпаль є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.