САП закрила провадження щодо екс-начальника поліції охорони Будника –ЗМІ

21 Березня 2018, 11:01

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього керівника Департаменту поліції охорони Національної поліції України Сергія Будника. Про це в середу, 21 березня, пише Insider з посиланням на САП.

 

Зазначається, що справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.

 

Нагадаємо, 22 серпня правоохоронці викрили на хабарі начальника Департаменту поліції охорони України генерала третього рангу Сергія Будника. Посадовець через посередника вимагав, крім офіційних платежів, понад 80 тис гривень щомісяця за надання послуг з фізичної охорони. Правоохоронця та посередника затримали під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 96 тис грн. 23 серпня Буднику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара). Посередникові повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

 

Печерський районний суд Києва обрав Сергію Буднику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 128 тисяч гривень. Він вніс заставу і вийшов із СІЗО.