У регламентному комітеті Ради отримали подання ГПУ на Савченко

16 Березня 2018, 10:49

У комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи надійшло подання Генеральної прокуратури України щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко. Про це повідомили у секретаріаті комітету.

 

«Вчора ввечері надійшло подання. Комітет ще не визначився, коли буде розглядати це подання. Чекаємо інформацію від голови Верховної Ради, що надіслано подання народному депутату Савченко, і потім комітет буде визначатися, коли призначати дату засідання», – сказала керівник секретаріату комітету Марія Нехоца.

 

Наступне засідання комітету, за словами першого заступника комітету Володимира Арешонкова, заплановане на середу, 21 березня, і на ньому, ймовірно, розглянуть це подання ГПУ.

 

«Після того, як подання буде надіслано народному депутату Савченко, у неї буде 5 днів на те, щоб надати письмові пояснення… Орієнтовно комітет зможе розглянути подання вже наступного тижня, по плану наступне засідання комітету у середу. Якщо Савченко отримає сьогодні всі матеріали, то до середи ми вкладаємося у строки, і тоді таке засідання комітету може відбутися у середу», – зазначив Арешонков.

 

Як повідомлялося, раніше в четвер Генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу у парламенті заявив, що 15 березня внесе до ВР подання на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. За його словами, Савченко планувала теракт у залі парламенту.

 

Уранці в четвер Савченко повернулася в Україну рейсом із Мюнхена, а за кілька годин дала брифінг.

 

Нагадаємо, 8 березня у зоні АТО, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ", правоохоронці затримали лідера Центру визволення полонених "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, з яким пов’язана Савченко, під час спроби нелегального перевезення зброї на підконтрольну Києву територію з тимчасово окупованої частини Донецької області. 

 

Пізніше СБУ оприлюднила відео, як бойовики вантажили зброю в авто Рубана.