У ООН закликали припинити обстріли Донецької фільтрувальної станції на Донбасі

14 Березня 2018, 21:00

Постійний представник програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні Ніл Вокер закликав сторони конфлікту на Донбасі припинити обстріли Донецької фільтрувальної станції. Про це в середу, 13 березня, повідомляє прес-служба представництва ООН в Україні.

 

"Я закликаю сторони конфлікту поважати цивільну інфраструктуру та захищати цивільних працівників. Беззаперечно, що будь-який навмисний обстріл цивільної інфраструктури та навмисний зрив доступу до водопостачання чи опалення є порушенням міжнародного гуманітарного права", – йдеться в повідомленні.

 

Водночас Вокер висловив стурбованість через те, що працівники ДФС вже чотири рази потрапляли під обстріл.

 

"Це неприйнятно, що за останні вісім днів мужні працівники, які намагаються підтримувати роботу Донецької фільтрувальної станції, потрапили під обстріли чотири рази. Я вітаю встановлення 24-годинного "вікна тиші" сьогодні проте я закликаю аби гарантія безпеки та захисту цивільних працівників та інфраструктури тривала й надалі", – наголосив він.

 

Як повідомлялося, 12 та 13 березня незаконні збройні формування обстрілювали автомобіль, що перевозив працівників до Донецької фільтрувальної станції.