“Блакитні шоломи”. Президент Австрії пообіцяв подумати над введенням миротворців на Донбас

14 Березня 2018, 16:09

Австрія дуже серйозно вивчить питання можливої участі своїх військових у миротворчій місії ООН на Донбасі, оскільки безпекова ситуація в цьому регіоні викликає серйозне занепокоєння. Про це заявив федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен під час брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві 14 березня, передає Укрінформ.

 

"Що стосується введення миротворців на схід України, ми дуже серйозно вивчимо це питання. Федеральний канцлер Курц висловив згоду надати допомогу в цьому", – зазначив Ван дер Беллен.

 

Президент Австрії додав, що його країна та ЄС уважно спостерігають за розвитком подій на сході України, особливо на окупованих територіях, де страждає цивільне населення. Ситуація з безпекою у регіоні, на думку Ван дер Беллена, викликає занепокоєння.

 

"Ми говорили про це з паном Президентом Порошенком. Понад 25 загиблих з українського боку останнім часом, дуже багато поранених. Необхідно, щоб нарешті на сході України запанував мир", – зауважив Ван дер Беллен.

 

Нагадаємо, у вівторок, 13 березня повідомлялося, що федеральний президент Австрії Александр Ван дер Беллен прибув в Україну з триденним офіційним візитом. У складі делегації – федеральний міністр закордонних справ Карін Кнайссль, інші представники уряду та численна бізнес-делегація. 

А в середу, 14 березня між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Австрія було підписано Угоду про співробітництво у галузях освіти, науки та культури.