Справа Рубана. СБУ викликала на допит Надію Савченко

12 Березня 2018, 17:02

У понеділок, 12 березня СБУ викликала на допит у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана народного депутата України Надію Савченко. Допит призначено на 13 березня.Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в Facebook.

 

"СБУ на завтра викликала на допит пані Надію Савченко" – повідомив він.

 

Як повідомляє УНІАН, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Савченко викликають на допит у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

 

“У справі Рубана все дуже серйозно. В інтересах слідства я зараз обмежуся лише двома фразами. Перше: Служба безпеки України направила народному депутату Надії Савченко виклик на допит на завтра. Тим не менше, сьогодні о 4-й ранку вона відбула за територію України для участі у міжнародній конференції”, – сказав Луценко.

 

“Я зараз хотів би звернутися до народного депутата Савченко: якщо вона і справді така мужня, чесна, як говорить про це на безкінечних ефірах, завтра вона має бути в Службі безпеки України”, – зазначив генпрокурор.

 

Луценко вважає, що співпраця Савченко зі слідством може бути корисної як для самої Надії, так і для країни.

 

Нагадаємо, у зоні АТО, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ", правоохоронці 8 березня затримали лідера Центру визволення полонених "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана під час спроби потрапити на територію України з тимчасово окупованої Донецької області.

 

Згодом у Службі безпеки в Донецькій області заявили, що затриманий перебуває в слідчому ізоляторі в Маріуполі. Водночас керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" вже повідомили про підозру за фактом порушення ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.3 ст.258 (терористичний акт) ККУ.

 

Так, згідно з повідомленням, він намагався провезти на підконтрольну Україні територію арсенал зброї.

 

Крім того, у п'ятницю, 9 березня, стало відомо, що Володимира Рубана привезли до Києва для обрання запобіжного заходу.  Так, до Шевченківського районного суду столиці надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно керівника Центру визволення полонених.