Підрив спілки угорців в Ужгороді. Правоохоронці кваліфікували інцидент як теракт

6 Березня 2018, 10:50

Правоохоронці кваліфікували як теракт підрив будівлі Товариства угорської культури в Ужгороді. Про це повідомила прес-секретар Закарпатської облпрокуратури Вікторія Попович, пише Укрінформ.

 

За її словами, у вівторок, 6 березня, Ужгородський міський районний суд обере запобіжний захід двом підозрюваним у цьому провадженні. Зазнається, що прокуратура просить для них тримання під вартою без застави.

 

"Прокуратура просить обом обвинувачуваним тримання під вартою без можливості внесення застави. Інкримінують їм умисне знищення та пошкодження чужого майна, також вчора до справи додали нову кваліфікацію злочину – а саме теракт", – заявила прес-секретар прокуратури.

 

Крім того, вона наголосила, що в справі триває досудове розслідування.

 

Нагадаємо, 27 лютого о 3 годині ранку в Ужгороді сталася пожежа у будівлі офісу Товариства угорської культури "Закарпаття"(КМКС). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України. Згодом перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто повідомив, що на підвіконня офісу Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) в Ужгороді встановили саморобний вибуховий пристрій. Крім того, Міністерство закордонних справ Угорщини у зв’язку з другим за місяць підпалом спілки угорців в Ужгороді повідомило про виклик українського посла в Будапешті Любові Непоп. 4 березня голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив про затримання нападників на Товариство угорської культури в Ужгороді.