США звинуватили Росію в порушенні резолюції Радбезу ООН щодо Сирії

5 Березня 2018, 08:29

У районі сирійської провінції Східна Гута літаки Росії продовжують здійснювати бойові вильоти, попри резолюції Ради безпеки ООН про гуманітарне перемир'я на всій території Сирії. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

 

"Після неодноразового затягування ухвалення резолюції РБ ООН 2401 Росія продовжує ігнорувати її умови і вбивати ні в чому не винних мирних жителів під хибним приводом контртерористичних операцій", – йдеться в заяві.

 

У Білому домі відповідні дії Росії порівняли з бомбардуваннями Алеппо в 2016 році, зазначивши, що в нинішній ситуації Москва застосовує ту ж комбінацію "брехні та невибіркового застосування сили".

 

Крім того, згідно з заявою, в період з 24 лютого по 28 лютого російські ВКС здійснювали щонайменше по 20 бойових вильотів на день у район Дамаска та Східної Гути з аеродрому Хмеймім.

 

Білий дім також закликав просирійські сили негайно припинити атаки на медичну інфраструктуру та цивільних осіб.

 

Нагадаємо, 24 лютого РБ ООН ухвалила резолюцію щодо Сирії, за якою у країні має бути запроваджене 30-денне перемир'я з метою доставки гуманітарної допомоги та евакуації поранених. Однак гуманітарне перемир'я постійно порушується.

 

Згодом представник ООН у Сирії Панос Мумцис повідомив, що в обложеному сирійськими військами передмісті Дамаска Східній Гуті з 18 лютого внаслідок авіаударів та обстрілів загинули близько 600 осіб, понад 2000 дістали поранення.