Прокуратура оголосила підозру колишньому виконавчому директору Артемсолі

27 Лютого 2018, 20:10

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру колишньому виконавчому директору державного підприємства "Артемсіль". Про це у вівторок, 27 лютого, повідомляє прес-служба відомства.

 

Слідчі оголосили йому про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Водночас правоохоронці скерували до суду клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 30,5 млн грн.

 

"Під час досудового розслідування установлено, що у грудні 2014 року колишній посадовець, всупереч своїм службовим обов’язкам, без відповідного погодження з посадовими особами інших структурних підрозділів підприємства, використовуючи службове становище, перерахував на депозитний рахунок АТ "Банк "Фінанси та Кредит" гроші ДП "Артемсіль" у сумі 1,2 млн доларів США за договором банківського вкладу. Вказаний договір був укладений без нагальної необхідності для підприємства", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазнається, станом на сьогодні банк не повернув кошти в зв’язку з тим, що фінансова установа знаходиться у стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

 

"У березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП "Артемсіль" уклав договір із товариством з обмеженою відповідальністю на поставку ферроціаніду калію та перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн. Слідством встановлено, що ферроціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, чим спричинено матеріальну шкоду державному підприємству на загальну суму понад 1,7 млн грн", – додали в прокуратурі.

 

Нагадаємо, у лютому 2016 року Мінагрополітики надіслало запит до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням перевірити інформацію про наявність зловживань на ДП "Артемсіль".