Спостерігачі ОБСЄ зафіксували близько 60 одиниць бронетехніки в промзоні Донецька

27 Лютого 2018, 19:31

На Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 28 танків та понад 30 одиниць броньованої техніки в промисловій зоні окупованого Донецька. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО.

 

"Бойовики окупаційною адміністрації Російської Федерації, незважаючи на вимоги Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін, продовжують нарощувати свій бойовий потенціал у населених пунктах, які тимчасово непідконтрольні Уряду України", – заявила українська сторона СЦКК.

 

Як зазначається, за попередньою інформацією, у південно-західній частині населеного пункту Слов'яносербськ виявлено розташування трьох танків (Т-64), а на північ населеного пункту Амбросіївка – реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град".

 

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як явне нехтування ватажками окупаційної адміністрації Російської Федерації положень Женевської конвенції, норм міжнародного права, Мінських домовленостей, щодо заборони розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння та техніки", – додали в штабі.

 

Крім того, у СЦКК наголосили, що відповідні дії бойовиків створюють небезпеку для життя та здоров’я мирних громадян, а також нормального функціонування підприємств та інфраструктури Донбасу.

 

Як повідомлялося 14 лютого, Спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували танки та гаубиці бойовиків в окупованих районах Донецької області, за межами виділених місць зберігання озброєння.