Заступник глави Закарпатської облради повідомив нові деталі щодо інциденту в офісі спілки угорців

27 Лютого 2018, 16:20

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто повідомив, що на підвіконня офісу Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) в Ужгороді встановили саморобний вибуховий пристрій. Про це пише місцеве видання Mukachevo.net.

 

 

"За попередньою інформацією, невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу Товариства угорської культури Закарпаття, який здетонував близько 3 ночі 12 хвилин 27 лютого", – йдеться в повідомленні.

 

За словами Борто, усе, включно із виконавцем, зафіксували камери відеоспостереження.

 

"Сьогодні в 3 години вночі невідомі, чи невідома особа здійснила терористичний акт проти нашого офісу. З камер відеонагляду видно, що невідома особа принесла сумку з вибухівкою зі сторони пішохідного мосту, певний час копирсалася у ній під вікном нашого офісу, а тоді поклала цю сумку прямо на підвіконня і в 3:05 пішла в сторону угорського консульства, далі по набережній. Через 7 хвилин після цього пролунав потужний вибух", – заявив заступник голови КМКС Борто.

 

Він додав, що в результаті вибуху було вибито обидва вікна офісу, а всередині – почалася велика пожежа, яка "знищила вщент весь офіс, усі приміщення 2-поверхового будинку".

 

 

Крім того, у виданні повідомили, що наразі поліція ще не оприлюднила деталі щодо інциденту.

 

"Зокрема нема інформації про причини пожежі, чи був вибух, і що його спричинив", – йдеться в повідомленні.  

 

 

Нагадаємо, 27 лютого, о 3 годині ранку в Ужгороді сталася пожежа у будівлі офісу Товариства угорської культури "Закарпаття"(КМКС). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України. Згодом Міністерство закордонних справ Угорщини у зв’язку з другим за місяць підпалом спілки угорців в Ужгороді повідомило про виклик українського посла в Будапешті Любові Непоп.