Справа Януковича. Суд відмовив адвокатам повторно викликати Порошенка на допит

22 Лютого 2018, 13:15

Оболонський районний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту колишнього президента України Віктора Януковича щодо повторного  виклику  на допит чинного голови держави Петра Порошенка. Про це повідомив головуючий суддя Дев'ятко, пише "РБК-Україна".

 

Зазначається, що у сторони захисту вже була можливість задати всі запитання.

 

"У задоволенні клопотання відмовити. Суд в черговий раз звертає увагу сторони захисту, що була можливість задати всі питання. Вчора в судовому засіданні ви здали допит Порошенко стороні обвинувачення. Чому ви це зробили. Можливо, коли захист заявила протест на правовий питання прокурора, можливо, це була помилка захисту, але це не підстава вважати сторону захисту не професійною", – зауважив головуючий суддя.

 

У свою чергу, адвокат екс-президента Андріана Фозекош заявила, що захисту не було надано можливості повною мірою скористатися власним правом на задавання питань.

 

Читайте також: Свідчення Порошенка у справі про держзраду Януковича. Головне

 

"Як вже було заявлено стороною захисту, в судовому засіданні захисту не було надано можливості повною мірою скористатися своїм правом на задавання питань навіть у визначені часові рамки. У зв'язку з викладеним та враховуючи те, що питання, процес їх завдання, хронологія і теми, щодо яких задаються ці питання ґрунтуються на збудованій позиції захисту вважаємо зазначений допит не відбувся, оскільки не встановлено тих обставин, які захист могла встановити за допомогою показань даного свідка. Керуючись ст. 352, просимо суд допитати свідка Порошенко П. А. у даному кримінальному провадженні повторно", – підкреслила адвокат Януковича.

 

Наголошується, що сторона обвинувачення вважає , що "кількість допитаних свідків достатня для доказу провини Януковича".

 

Нагадаємо, 21 лютого Головуючий суддя припинив дочасно допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, що проходив в Оболонському райсуді через систему відеоконференцзв'язку. Таке рішення суддя пояснив тим, що захист Януковича ставив питання не по суті справи.

 

Раніше колегія суддів Оболонського райсуду Києва дозволила Порошенку свідчити у справі про державну зраду Януковича не в залі суду.

 

Як повідомляломсь, 18 лютого Порошенко заявив про намір брати участь у процесі у справі про державну зраду Януковича і важливість розслідування злочинів проти учасників Революції гідності в 2014 році.

 

Генеральна прокуратура звинувачує екс-президента Віктора Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.