У Криму окупанти затримали активіста “галявини протесту”

15 Лютого 2018, 11:57

У окупованому Криму російські силовики затримали активіста "галявини протесту" Фазіла Ібраїмова та його дружину. Про це в четвер, 15 лютого, повідомив адвокат Маммет Мамбетов на своїй сторінці у Facebook.

 

За його даними, окупанти везуть затриманих на обшук будинку в Ак-Мечеті (Сімферопольський район).

 

 

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року на території окупованого Криму, у Сімферополі, російські силовики провели обшук у активіста "галявини протесту" Фазіла Ібраїмова, унаслідок якого у нього вилучили документи щодо "галявини протесту" в масиві "Стрілецька". 

 

За інформацією, Ібраїмов спробував виступити на громадських слуханнях, присвячених будівництву житлового масиву «Кримська роза». Однак голова підконтрольної Росії адміністрації Сімферополя Геннадій Бахарев позбавив його слова і попросив поліцейських вивести активіста із зали. Виникла невелика бійка, після якої Ібраїмова звинуватили в «непокорі законним вимогам поліції».

 

Новий житловий масив «Кримська роза» планують побудувати на північно-східній околиці Сімферополя. Його проект презентувала будівельна фірма «Моноліт». Забудовник обіцяє, що в новому районі буде 9 тисяч квартир. На цій землі вже багато років живуть люди, будинки яких планують знести. Експерти вказують, що мікрорайон «Кримська роза» спроектований з помилками.