Корупція в Міноборони. Холодницький анонсував завершення розслідування

8 Лютого 2018, 15:46

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що розслідування кримінального провадження щодо розкрадання державних коштів під час закупівлі палива для Міноборони наближається до завершення. Про це в четвер, 8 лютого, він  сказав під час прес-конференції в Києві.

 

"Ця справа наближається до свого завершення. Там були продовжені терміни слідства у зв'язку з необхідністю проведення необхідних додаткових експертиз. Статус генерала Павловського "підозрюваний". Ви знаєте, що запобіжний захід йому було змінено судом, але на процесуальний статус жодним чином це не вплинуло", – зазначив Холодницький.

 

Крім того, він додав, що це провадження "в пріоритеті на завершення в лютому – на початку березня".

 

 

Нагадаємо, 11 жовтня НАБУ затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів  МОУ Володимира Гулєвича, службовця відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівника Департаменту внутрішнього аудиту МОУ за підозрою в розтраті державних коштів у сумі майже 150 млн грн. Корупційні схеми були пов’язані із закупівлею палива для оборонного відомства.

 

За інформацією ЗМІ, посадовці компанії "Трейд Коммодіті", яких підозрюють у причетності до розкрадання, втекли напередодні затримання. Згодом Національне антикорупційне бюро України затримало одного з інвесторів компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка, а також Міноборони зобов’язали виплатити "Трейд коммодіті" понад 8 млн грн гарантій за пальне.

 

Наприкінці жовтня Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ще двох підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони.