Скандальна споруда УПЦ МП. Для арештованих архітекторів проситимуть пом’якшення запобіжного заходу

3 Лютого 2018, 13:36

Прокуратура міста Києва проситиме пом'якшення запобіжного заходу заарештованим архітекторам Олексію Шемотюку та Олександру Горбаню, які підозрюються у спробі підпалити незаконну забудову УПЦ Московського патріархату поблизу фундаменту Десятинної церкви. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

 

"Прокуратура міста Києва в апеляції відстоюватиме послідовну позицію та проситиме пом’якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються у підпалі незаконно побудованої будівлі Десятинного монастиря УПЦ МП", — йдеться у повідомленні.

 

За словами Сарган, генпрокурор Юрій Луценко зустрівся із народними депутатами, які висловили готовність виступити поручителями підозрюваних.

 

Також вона додала, що 5 лютого будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви.

 

"За результатами робочої зустрічі керівництва Прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України у понеділок будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви", — повідомила Сарган.

 

Як повідомлялось, 3 лютого у Києві біля фундаменту Десятинної церкви розпочалась акція на підтримку архітекторів Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня.

 

Читайте також: Історія конфлікту. Що відомо про скандальну споруду УПЦ МП біля підмурку Десятинної церкви

 

Нагадаємо, 28 січня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із альтернативою внесення застави у розмірі 2,2 мільйонів гривень для Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня, які підозрюються у спробі підпалити незаконну забудову УПЦ Московського патріархату поблизу фундаменту Десятинної церкви.

 

Про затримання двох чоловік за підпал так званого монастиря 25 січня повідомляла київська поліція. За даними правоохоронців, подія трапилася вночі по вулиці Володимирській. Активістів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.