Прокуратура закрила провадження проти міністра екології часів Януковича – ЗМІ

1 Лютого 2018, 18:55

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження проти колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Про це в четвер, 1 лютого, РБК-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

 

"САП закрила кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів України своїм службовим становищем при видачі спеціальних дозволів на користування надрами приватним підприємствам у 2010-2012 роках (ч. 2 ст. 364 КК). Провадження було відкрито ГПУ, але за підслідністю в грудні 2015 року було передано в НАБУ", – зазанчається в повідомленні.

 

За даними ЗМІ, йдеться про Злочевського та інших посадових особах.

 

Нагадаємо, Микола Злочевський є власником Burisma Holdings. Компанія була заснована 2002 року. Генпрокуратура оголосила у розшук Злочевського в січні 2015 року за підозрою у незаконному збагаченні. 13 вересня 2016 року Печерський райсуд зобов'язав ГПУ прийняти рішення про припинення розшуку Злочевського. Таке рішення ухвалила суддя Світлана Шапутько на підставі того, що Злочевському не було повідомлено про підозру з дотриманням всіх процедурних моментів, таким чином, він не може бути оголошений в розшук. У січні 2017 року стало відомо, що справи проти екс-міністра закриті.