Reuters: Підсанкційний глава Служби розвідки РФ провів переговори в США

31 Січня 2018, 09:33

Глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сєргєй Наришкін, який перебуває під санкціями США, провів переговори у Вашингтоні на минулому тижні. Про це пише 30 січня агентство Reuters.

 

 

За даними ЗМІ, Наришкін зустрічався із директором Національної розвідки США Деном Коутсом. Водночас про тему розмови не повідомляється.

 

Як повідомляє ТАСС, російський посол Анатолій Антонов заявив, що під час зустрічі обговорювалася "спільна боротьба з тероризмом". Однак Антонов не уточнив з ким саме зустрічався Наришкін.

 

Зазначається, що Центральне розвідувальне управління США відмовилося прокоментувати ситуацію. Офіс Коутса не відповів на запити щодо коментаря.

 

Водночас лідер демократів у Сенаті Чак Шумер 30 січня закликав адміністрацію президента Дональда Трампа пояснити повідомлення про приїзд Наришкіна.

 

Нагадаємо, 29 січня Адміністрація президента США Дональда Трампа  оприлюднила перелік 114  російських політиків та 96 олігархів, наближених до російського президента Володимира Путіна. До списку потрапили представники Адміністрації президента Путіна та Кабінету міністрів Росії.

 

Згодом міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що в "засекреченій частині" "Кремлівської доповіді" ідеться про нові санкції щодо Росії.  У Державному департаменті США також повідомили, що процес запровадження нових санкцій проти Росії тільки починається.