Трамп закликав Палестину сісти за стіл переговорів з Ізраїлем

25 Січня 2018, 22:29

Президент США Дональд Трамп закликав Палестину сісти за стіл переговорів з Ізраїлем, пригрозивши палестинцям припиненням фінансової допомоги. Про це повідомляє агентство AFP.

 

"Ми даємо їм (палестинцям, – Ред.) мільйони доларів… Ми готові дати ці гроші, але вони не потраплять до них до тих пір, поки вони не сядуть за стіл переговорів. Я можу підтвердити, що Ізраїль хоче миру, і палестинцям теж доведеться прагнути до миру, оскільки інакше ми більше не зможемо їм допомогти", – заявив Трамп після зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у четвер, 25 січня.  

 

Трамп також висловив обурення через те, що палестинське керівництво минулого тижня відмовилося прийняти в себе віце-президента США Майка Пенса, який здійснював візит до країн Близького Сходу. Відмова від зустрічі з Пенсом стала реакцією палестинців на рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

 

Раніше палестинські лідери проголосували за припинення визнання Ізраїлю державою через рішення президента Дональда Трампа визнати Єрусалим ізраїльською столицею. 

 

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю, попри застереження мусульманських лідерів та союзників з країн-ЄС.

 

Згодом у Секторі Газа, східній частині Єрусалиму та Вифлеємі палестинці вийшли на акції протесту через визнання президентом Трампом Єрусалиму столицею Ізраїлю, унаслідок сутичок постраждало щонайменше 16 людей.