В’ятрович розповів, що потрібно побудувати на місці Арки дружби народів у Києві

22 Січня 2018, 22:52

Арка дружби народів у Києві мала би бути демонтована. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

 

"Цей символ не підпадає формально під дію закону про декомунізацію, але те, що він символізує – це далеко не те, що ми би хотіли зараз втілювати – якусь українсько-російську дружбу, ми прекрасно розуміємо, що це є якоюсь радше насмішкою над ситуацію, в якій опинилася Україна зараз", – сказав він.

 

"Однозначно під дію закону про декомунізацію підпадають ті фігури, які є під цим "ярмом". На жаль, вони досі ще не демонтовані, але я переконаний, що і сама ця арка так само мала би бути демонтована, а місце мало би бути використано для важливого сакрального об'єкту для всіх українців – побудови саме там національного пантеону», – додав В’ятрович.

 

Читайте також: Арку дружби народів у Києві знесуть за будь-яких умов – міністр культури

 

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у Twitter, що не розуміє, чому в Києві досі стоїть Арка дружби народів.

 

«Покладаючи квіти до пам’ятників Шевченкові та Грушевському у День Соборності, мені спало на думку, що у нас залишаються й інші символи на кшталт Арки дружби народів. Чи ми у символах заплуталися, чи, може, так через те, що не залишилося піонерів, які б на металобрухт розібрали?», – зазначив посадовець.