Стрілянина в Одесі. Поліція встановила особу третього загиблого

20 Січня 2018, 17:50

Правоохоронці встановили особу третього загиблого, знайомого Валентина Дорошенко, який 19 січня влаштував стрілянину в Одесі. Про це в суботу, 20 січня, повідомив радник Головного Управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк.

 

Зазначається, що звати загиблого Костянтин Піковський ("Піка"). Форостяк повідомив, що за словами очевидців, Піковський намагався завадити Дорошенку вести вогонь по поліцейським та навіть намагався надати їм медичну допомогу.

 

 

"Можливо саме за це, вбивця і зробив смертельний постріл в нього впритул в саме серце, юнак загинув на місці. Як кажуть люди, можливо він не зовсім був прикладом для інших, але встиг зробити мужній та достойний вчинок в останнє в своєму житті", – зазначив радник голови поліції Одещини.

 

Нагадаємо, 19 січня в центрі Одеси чоловік з автомата відкрив стрілянину. Згодом ЗМІ повідомили, що стрілянину влаштував місцевий житель Валентин Дорошенко. За інформацією місцевих ЗМІ, 57-річний Дорошенко називав себе членом "партії Сталіна" і лідером об'єднання ЗУБР ("За Україну, Білорусь і Росію"), у 2010 році він намагався балотуватися в мери Одеси. Дорошенко з кінця 2013 року переховувався від поліції через участь в спробі штурму райвідділу міліції, де перебував затриманий нардеп Ігор Марков. Поліція розшукувала Дорошенка за правопорушення передбачене ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганські дії з застосуванням вогнепальної зброї).

 

Під час стрілянини троє працівників поліції отримали поранення. Нападника застрелили. Встановлено, що другий загиблий – знайомий вбитого стрілка. Згодом, у поліції повідомили, що в реанімації помер один із поранених під час стрілянини працівників поліції.