Канада направила майже півтисячі військових до Латвії

16 Січня 2018, 09:39

Канада направила до Латвії 450 військових, які виконуватимуть завдання із оборони східного флангу НАТО в рамках операції REASSURANCE. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Канади.

 

"Після місяців тренувань та підготовки близько 450 членів Збройних сил Канади вирушили до Латвії, аби замінити канадських військових, які беруть участь в операції REASSURANCE", – йдеться в повідомленні.

 

У відомстві зазначили, що цей крок підтверджує "готовність Канади долучитися до зусиль НАТО із стримування та оборони від потенційних супротивників заради підтримки глобальної стабільності".

 

"Бойова група НАТО є складовою оборонної та пропорційної реакції на чинну безпекову ситуацію у регіоні", – наголосили у Міноборони.

 

Так, очолювана Канадою бойова група НАТО в Латвії складається із тисячі військовослужбовців та техніки із Албанії, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії.

 

Зазначимо, що під час саміту НАТО у 2016-ому Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. Батальйони виділили також США, Німеччина та Велика Британія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

 

Нагадаємо, у Міноборони Литви заявили, що до середини січня 2018 року в батальйон НАТО в Литві прибудуть понад 250 військових із Франції.