Політика Чехії щодо України навряд чи зміниться після президентських виборів – Перебийніс

15 Січня 2018, 08:22

Після президентських виборів політика Чехії щодо України не зміниться, незалежно від їхнього результату, прогнозує український посол Євген Перебийніс. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Посол зазначив, що зовнішню політику у Чехії визначає, в основному, уряд, а президент має більше представницькі функції.

"Нинішній уряд на чолі з Андреєм Бабішем, який наступного тижня буде змагатися за отримання довіри у парламенті, у принципі, вже декларував свою позицію щодо України, щодо підтримки України", – зауважив він.

Нагадаємо, 12 січня в Чехії розпочалися вибори президента. У виборах беруть участь дев'ять кандидатів, у тому числі і чинний глава держави Мілош Земан, який, згідно з попередніми результатами, лідирує.

Додамо, президент Чеської Республіки Мілош Земан під час звернення у Страсбурзі до депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи заявив, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні. Земан також закликав до зняття санкцій з Російської Федерації та їх заміни активнішими контактами з РФ.