На Донбасі завершили будівництво газопроводу до Авдіївки

13 Січня 2018, 15:17

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про завершення будівництва газопроводу до Авдіївки. Про це він у суботу, 13 січня, написав на своїй сторінці в Facebook.

 

"Ситуація наступна: вчора (12 січня – Ред.) завершили зварювання стиків і укладку труб. Газогін готовий повністю до початку випробувань", – повідомив Жебрівський.

 

За його словами, газопровід уже почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання.

 

"Накачуватимуть поетапно до 7,5 атмосфер, на це потрібна доба. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять спеціалісти технагляду та держпраці – три години має тримати газогін такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу. Далі накачуємо газ і починаємо підключати помешкання", – розповів керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

 

Він також наголосив, що вже дав вказівку паралельно оформлювати всю необхідну документацію, "щоб не затягувати процес".

 

Як повідомлялося, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що до кінця 2017 року має бути завершена добудова підвідного газопроводу до Авдіївки від селища Очеретине. 

 

Нагадаємо, у прилеглих селищах та частково в Авдіївці відключили газ 8 червня через пошкодження обстрілами магістрального газогону «Макіївка-Авдіївка». Після цього 13 червня голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив  про запуск будівництва газопроводу, через який Авдіївка отримуватиме газ з підконтрольної Україні території.