У Чехії розпочалися президентські вибори

12 Січня 2018, 10:09

У п'ятницю, 12 січня, у Чехії розпочалися вибори президента. Про це повідомляє місцеве видання Ceskatelevize.cz.

Перший тур виборів буде проходити протягом двох днів.

"У п'ятницю виборчі дільниці відкриються о 14:00 за місцевим часом і закриються о 22:00. У суботу проголосувати можна буде з 8:00 до 14:00", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що попередні підсумки голосування будуть відомі вже в суботу. У тому випадку, якщо один з кандидатів не набере більшість голосів, відбудеться другий тур, запланований на 26-27 січня.

Згідно з повідомленням, у виборах беруть участь дев'ять кандидатів, у тому числі і чинний глава держави Мілош Земан, який є одним з фаворитів. ЗМІ називають його головним конкурентом 68-річного колишнього глави Академії наук Чехії Іржі Драгоша.

Як повідомлялося 13 грудня, президент Чехії Мілош Земан призначив новий уряд на чолі з мільярдером, екс-міністром фінансів Андреєм Бабішем. 

Нагадаємо, президент Чеської Республіки Мілош Земан під час звернення у Страсбурзі до депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи заявив, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні. Земан також закликав до зняття санкцій з Російської Федерації та їх заміни активнішими контактами з РФ.