САП подала в суд на двох суддів, які намагалися дати хабар Холодницькому

11 Січня 2018, 17:10

У четвер, 11 січня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх суддів Кіровського районного суду Дніпра, які намагалися дати хабар керівнику САП Назару Холодницькому. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Слідством встановлено, що бажаючи отримати від підсудного 30 000 доларів США, співучасники отримали частину цієї суми (16 000 доларів), після чого були затримані детективами НАБУ та працівниками Служби безпеки України", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затримані вимагали гроші за постановлення судового рішення в провадженні на користь підсудного та за вплив на прокурорів з метою зміни обвинувачення в суді.

Зазначається, що відповідні дії могли стати передумовою для звільненням особи від відбування покарання або ухвалення постанови про закриття справи у зв’язку із закінченням строків давності притягнення особи до відповідальності.

Нагадаємо, що 21 вересня правоохоронці затримали двох суддів, голову Кіровського райсуду міста Дніпро Геннадія Підберезного і його заступницю Наталію Овчаренко, які пропонували $300 тисяч хабара керівнику САП Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді. 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн гривень.