Виконувач обов’язків президента Молдови призначив нових членів уряду

10 Січня 2018, 14:25

У середу, 10 січня, глава парламенту Молдови Андріан Канду, який за рішенням Конституційного суду виконує обов'язки президента, підписав укази про призначення двох віце-прем'єр-міністрів і п'яти міністрів.   

Так, на посаду віце-прем'єра з європейської інтеграції він призначив колишнього віце-керівника парламенту Юрія Лянке. Віце-прем'єром з реінтеграції, що відповідає за врегулювання в Придністров'ї, стала Христина Лісник, яка працювала у МВС Молдови.

Крім того, міністром закордонних справ і європейської інтеграції призначений Тудор Ульяновський, який до цього був послом Молдови у Швейцарії. Міністром економіки та інфраструктури став бізнесмен Кирило Габуріч, який обіймав посаду прем'єр-міністра протягом чотирьох місяців у 2015 році. Міністром охорони здоров'я, праці, соціального захисту та сім'ї призначена лікарка Світлана Чеботар, яка обіймала посаду директора Республіканського Центру переливання крові.

Міністром сільського господарства і продовольства став Лівіу Волконовіч, який до цього був ректором Державного аграрного університету. Міністром юстиції Молдови знову став колишній голова Конституційного суду Олександр Тенасе.

Нагадаємо, 2 січня Конституційний суд Молдови тимчасово усунув з посади президента Ігоря Додона через повторну відмову підписати указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів в уряді під керівництвом Павла Філіппа.