Справа Саакашвілі. У ГПУ заявили, що політик відмовився від експертизи голосу

9 Січня 2018, 22:42

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі відмовився надавати слідству зразки свого голосу для експертизи аудіозаписів його переговорів з бізнесменом Сергієм Курченком. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

Крім того, він додав, що правоохоронці нададуть результати експертизи найближчим часом.

"Хотів би зазначити, що він (Саакашвілі – ред.) жодним чином не сприяє об'єктивному розслідуванню цього кримінального провадження, оскільки він вже кілька разів відкинув наші клопотання надати зразки своєї мови. Тобто, цим він вже певним чином підтверджує, що голос його, розмова мала місце. Але все-таки почекаємо результатів офіційної експертизи", – цитує заступника генпрокурора "112 Україна".

За словами Єніна, правоохоронці, в першу чергу, розслідують фінансування акцій протесту на підтримку Саакашвілі.

Як повідомлялося, у кінці грудня 2017 року в ГПУ заявили, що фоноскопічна експертиза підтвердила аутентичність голосів на зафіксованих розмовах екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі з українським бізнесменом-втікачем Сергієм Курченком.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше повідомив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів. Генпрокурор також оприлюднив аудіо розмов, які нібито свідчать, що проведення акцій протесту на підтримку Саакашвілі в Києві фінансував Курченко.