ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у замаху на Чорновол

9 Січня 2018, 17:49

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та направила обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство журналістки Тетяни Чорновол. Про це повідомила прес-служба ГПУ.         

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно однієї з цивільних осіб, що обвинувачується у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Т. Чорновол, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", — йдеться у повідомленні.

Наразі щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що загалом за вказаним фактом повідомлено підозри 5 особам: стосовно 2 обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, 1 особа перебуває у розшуку, 1 підозрюваний помер.

Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчиненого злочину триває.

Як відомо, Чорновол жорстоко побили невідомі в ніч на 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі під Києвом. За даними міліції, вона їхала у власному автомобілі і її "підрізало" інше авто. Невідомі витягли журналістку і побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

6 лютого 2014 року заступник генпрокурора заявив, що розслідування справи про побиття активістки Майдану і журналістки Тетяни Чорновол завершено. Слідство дійшло до висновку, що напад на неї був здійснений з хуліганських міркувань за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі.