Справа МН17. ГПУ спростувала інформацію про оприлюднення 120 прізвищ причетних до катастрофи

2 Січня 2018, 21:21

У Генеральній прокуратурі України спростували інформацію про наміри Міжнародної слідчої групи 2 січня 2018 року оприлюднити прізвища 120 осіб, причетних до катастрофи Boeing MH17. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Повідомлення в ЗМІ про нібито намір оприлюднити прізвища міфічних 120 осіб, причетних до збиття малайзійського Боїнгу МН17, не відповідають дійсності та є нічим іншим, ніж спробою російської пропаганди відволікти увагу від звинувачень у смоленській трагедії", – написав він у Facebook.

За словами Єніна, уряди України та Нідерландів "продовжують координувати зусилля з метою притягнення винних осіб/держав до відповідальності за вчинення теракту в небі над Донбасом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після оприлюднення списку зі 120 осіб, причетних до катастрофи боїнга MH17, їм буде офіційно повідомлено про підозру.

Як відомо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 – громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто. Слідство встановило, що літак  був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук», який виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії

28 вересня 2016 року в Нідерландах Спільна слідча група, в яку входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 було збито 17 липня 2014 із ЗРК «Бук», який був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК «Бук». Міжнародне слідство також зазначило, що пуск ракети було здійснено з території, яку не контролювали Збройні сили України.