Розкрадання коштів у Запоріжжі. Суд відпустив заступника мера під заставу 1,5 млн грн

29 Грудня 2017, 20:20

Червонозаводський райсуд Харкова призначив запобіжний захід заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову у вигляді застави в розмірі 1,5 мільйона гривень. Про це повідомив адвокат Пустоварова Ігор Чумаченко.

Крім того, суд відхилив клопотання прокуратури Харківської області щодо тримання посадовця під вартою.

"Судове засідання було передбачуваним. Ми підготувались добре. Будь-яких доказів для найсуворішого запобіжного заходу з тих доказів, які були, ми не передбачали. На сьогодні рішення нас влаштовує, воно ніяк не буде обмежувати мого довірителя Пустоварова Анатолія Івановича. Після виходу з лікарняного він почне виконувати свої обов’язки як заступник міського голови. Що стосується застави, сума 1,5 мільйона", – повідомив адвокат.

Адвокат додав, що суму застави треба внести протягом п’яти днів, у цей же термін може бути оскаржене й рішення суду.

Чумаченко зазначив, що Анатолію Пустоварову видали лікарняний приблизно на два тижні. Водночас адвокат не виключає, що через важкість травми хребта цей термін можуть продовжити.

Читайте також: Масштабні обшуки в Запоріжжі. ГПУ оприлюднила схему розкрадання коштів

Нагадаємо, у Запоріжжі  21 грудня працівники управління СБУ провели низку обшуків у місцевих чиновників. Згодом правоохоронці затримали заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та голову фракції "Самопоміч" в Запорізькій міськраді Дарину Трюхан. 

22 грудня заступнику голови Запорізької обласної ради Владиславу Марченку, його рідному брату та директору одного з комунальних підприємств Мелітополя повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів. 

24 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з можливістю внесення застави в розмірі 87 млн грн для заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка та його рідного брата Марка Марченка. 

28 грудня прокуратура Харківської області оголосила про підозру ще одному фігурантові цієї справи — заступнику міського голови Запоріжжя Анатолію Пустоварову.