В окупованому Криму заарештованого активіста Чапуха обстежили лікарі – адвокат

29 Грудня 2017, 17:36

В окупованому Криму заарештований кримськотатарський активіст, фігурант "справи Веджіє Кашки" Асан Чапух 28 грудня пройшов медичний огляд в лікарні імені Семашка в Сімферополі. Про це Крим.Реалії  повідомив адвокат Айдер Азаматов.

За його словами, на висновки лікарів очікують після новорічних свят.

"Йому трохи легше, може рухатися сам, але потребує допомоги. Його ліва нога постійно німіє, ліва рука візуально менша від правої, кровообіг поганий. Йому важко говорити, дихати йому вже легше, є проблема з оком … На мою думку, він повинен перебувати не в СІЗО, де практично немає медичного спостереження, а в лікарні", – сказав адвокат.

При цьому сам Чапух відмовився від перебування у медсанчастині.

"Мотивував він свою відмову тим, що в медсанчастині за ним нікому доглядати, в СІЗО ж є співкамерники, які допомагають пересуватися, поки він буде в камері. Його родичі передали препарати, завдяки яким його стан стабільний. Але свята в Криму триватимуть до 9 січня, а препаратів вистачить до 5 січня", – додав Азаматов.

Як повідомлялося 8 грудня, кримський татарин Асан Чапух пережив мікроінсульт у СІЗО.

Нагадаємо, російські силовики в окупованому Сімферополі 23 листопада затримали кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу за начебто "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. Зазначається, що затримання відбулося в кафе "Медобори" на вулиці Воровського біля Київського районного суду. За даними Крим_SOS, імена затриманих: Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Казим Аметов.

5 грудня, так званий "Верховний суд" окупованого Криму залишив у силі рішення про арешт 65-річного кримського татарина Асана Чапуха. Згідно з рішенням, Чапух залишиться в СІЗО до 15 січня.